Запровадження роздільного збору побутових відходів

09.07.2018

«Усвідомлюючи свою соціальну відповідальність ми підтримуємо ініціативу Української упаковочно-екологічної коаліції по запровадженню роздільного збору побутових відходів».

Вікторія Бурковська

Виконавчий директор Асоціації “Укралюміній” Вікторія Бурковська та Голова правління Української упаковочно-екологічної коаліції УкрПЕК Володимир Слабий відвідали місто Вишгород Київської області де ознайомилася з пілотним проектом з роздільного збору побутових відходів, що реалізовується під егідою УкрПЕК.

Суть проекту полягає в тому, що за рахунок виробників продукції в тарі та упаковці було безкоштовно надано місту, близько 200 контейнерів для збору пластикових, скляних, паперових та алюмінієвих відходів тари та упаковки для здійснення їх наступної повторної переробки.

Вікторія Бурковська високо оцінила результати пілотного проекту.

«- Ми були приємно вражені тим проектом, що реалізується у Вишгороді за участю наших колег. Переробка та повторне використання ресурсів з відходів тари та упаковки- це найраціональніший спосіб використання ресурсів. Алюмінієва продукція, що виробляється підприємствами Асоціації «Укралюміній», має в цьому плані величезну перевагу. Алюміній може безкінечну кількість разів повторно перероблятися, без втрати своїх властивостей. Повторна переробка алюмінієвої тари заощаджує до 90% енергоресурсів, що були б необхідні при виробництва цієї ж продукції з первинного алюмінію. Усвідомлюючи свою соціальну відповідальність, ми підтримуємо ініціативу Української упаковочно-екологічної коаліції».